Наказателни дела
гр. София
Денонощна правна помощ
24/7 Без почивен ден
Адвокат наказателно право
Български, Английски и Френски език

Телесна повреда на длъжностно лице

Адвокат по наказателно право

Клиент е задържан от полицейски служители. Единият от полицаите твърди, че му е нанесена лека телесна повреда в качеството му на длъжностно лице от клиента. Съдът оправда подсъдимия, след като пледирах, че в показанията на полицаите които са били свидетели на случката  има множество неточностни и противоречия, и става ясно, че са се наговорили срещу клиента, с което съдът се съгласи напълно.

Клиентът получи обезщетение от държавата по ЗОДОВ, за това, че е бил несправедливо обвинен. Към момента е подаден сигнал и се разследват полицейските служители по подозрение за извършване на престъпленията лъжесвидетелстване и набедяване.

РЕЗУЛТАТ: ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА

Полицейски служители извършват проверка на клиент в центъра на София, като отказват да се легитимират. Клиентът си тръгва при това положение, като полицейски служител го преследва и започва да му нанася удари. Клиентът се опитва да се отскубне, като пада на земята, след като е повален от полицейския служител. При падането неволно удря полицейски служител с лакът по лицето, след което е задържан за 24 часа. Срещу клиентът е образувано досъдебно производство за нанесена телесна повреда на длъжностно лице по смисъла на чл. 131, ал.1, т. 1 вр. чл. 130, ал. 2 от НК. Още на следващия ден, при освобождаването му, посъветвах клиентът да посети съдебна медицина и да си извади съдебно медицинско удостоверение. Представихме документа пред прокуратурата и клиентът даде обяснения за случилото се. Наблюдаващия прокурор прекрати делото още на фаза досъдебно производство, като прие, че става въпрос за случайно деяние, и клиентът в действителност не е искал да удари полицейски служител и съответна липсва вина. Обжалвах постановление за прекратяване, като съдът го потвърди, и по този начин го стабилизира, като го направи неотменяемо от горна прокуратурата. Също така, бе подаден сигнал чрез мен от клиента за упражненото полицейско насилие.

РЕЗУЛТАТ: ПРЕКРАТЕНО ДОСЪДЕБНО ПРОИЗВОДСТВО И ПОДАДЕН СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА


Контакт:
Денонощна правна помощ
адрес: гр. София, ул. „Граф Игнатиев 7А“
телефон: +359 889 508 502
email: dobriraykov@gmail.com

0889508502