Наказателни дела
гр. София
Денонощна правна помощ
24/7 Без почивен ден
Адвокат наказателно право
Български, Английски и Френски език

Лека телесна повреда

Клиент е нападнат от свой съсед след спор,резултат е лека телесна повреда. Единственият негов свидетел е майката на пострадалия. След входиране на тъжба, в хода на съдебното следствие, подсъдимият посочи трима негови свидетели които се опитаха да го оневинят. Въпреки това, след изграждане на отлична обвинителна теза, събиране на доказателства като медицинска експертиза, справка от тел. 112, и разпит на отзовали се екипи на „Бърза помощ“ и МВР, както и убедителна пледоария, съдът отхвърли опита за защита, и постанови присъда с която осъди насилника за лека телесна повреда, като пострадалия клиент получи и парично обезщетение и му бяха присъдени направените разходи за адвокатско възнаграждение.

РЕЗУЛТАТ: СПЕЧЕЛЕНО ДЕЛО И ПРИСЪДЕНО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ

Докато са излезли на бар с компания, клиент отива до тоалетната. Там се заговаря с дама и си разменят контактите. При излизане от тоалетната се оказва, че същата дама е в бара с приятеля си. Започва конфликт между групата приятели на клиента и групата приятели на гаджето на момичето. Конфликта се пренася извън заведението. Започва размяна на удари между двете групи. Клиентът удря един от хората от другата група, който също му отвръща. Няколко дни по-късно клиентът е привикан в съответното районно управление към СДВР, като разбира, че удареният от него човек си е извадил съдебно медицинско удостоверение. Досъдебно производство не е образувано, тъй като квалификация на деянието е лека телесна повреда.

Пострадалият входира тъжба и е образувано наказателно дело от общ характер. При този вид дела, пострадалия е тъжител, и не може да бъде свидетел. В хода на съдебното следствие разпитах множество свидетели които потвърдиха, че е имало удари и от двете страни. Съдът прие аргументите, че е налице реторсия /взаимност на деянията/, тъй като и подсъдимият и тъжителят са си разменили удари, и оправда клиента.

РЕЗУЛТАТ: ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА


Контакт:
Денонощна правна помощ
адрес: гр. София, ул. „Граф Игнатиев 7А“
телефон: +359 889 508 502
email: dobriraykov@gmail.com

0889508502